Hobbychef gasztroblogja

Hobbychef gasztroblogja
0

  1. Blog: Hobbychef gasztroblogja
  2. Kategória: Gasztro

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában, a kulináris világban, elmélkedései a gasztronómiai, kulináris élvezetekről.
Szeretek főzőcskézni, amióta nyugdíjas vagyok, sajnos időm is van rá. Aktív koromban külkereskedőként közel 50 országban megfordultam, 6 hónapot dolgoztam Ausztriában, 1 hónapot Németországban, s több mint 4 évet Iránban. Volt alkalmam a kultúrák, látnivalók megismerése mellett a helyi étel- és italkülönlegességeket is megkóstolni. Nem tudnék választani, szinte mindegyik ízlett. Szeretem az erős, csípős fűszereket, de emellett rengeteg fűszert használok. Persze, van aki mint pl. Nigella Lawson – még a csokoládéba is tesz chilit. Nekem ez idegen, bár Mexikóban kedvelt a csokis chilis szósz húsokhoz, s újabban Európában is divatba jött a cukrászoknál. Stahl Judit is használt már. És akkor a sztárchefek közül említsük még meg Gordon Ramseyt, Jamie Olivert, s a már sajnos többé nem főző, borozgató Keith Floydot, aki a fél világot beutazta, s a legszebb helyeken, a természet lágy ölén főzte meg a helyi specialitásokat. No és Benke Laci bácsi, aki bár fiatalabb, mint én, már 20 éve mindenki bácsizza. Kedvenc csatornáim közé tartozik a Spektrum, a Travel Chanel és a Tv Paprika is, számos kiváló szakácsával. Szóval szeretem a finom ételeket és italokat, s persze a szép nőket.

«
»
marisz:
2011. március 7. hétfő / 14:00

Nagyon jónak tartom ezt a blogot. Nemcsak a jó receptekért érdemes idejönni, de az érdekesen leírt személyes élményekért, vagy az olyan naprakész események bemutatásáért, mint most a Riói Karnevál. További jó blogolást kívánok Hobychefnek: Marisz

Claudia:
2011. március 7. hétfő / 17:44

Én nem értek egyet az előbbi bejegyzéssel, Nekem ugyan nincs blogom, de még csak gasztro sem, meg kulináris sem. Azt nem tudom, mitől kulináris egy olyan blog, amelyik gasztro-nak nevezi magát és alíg található rajta étel-ital.
Sokkal több a “mese” és a csecsebecse. .
A gasztroblog arra hivatott, hogy az étkezési szokásainkat megoszthassuk másokkal, s mindezt szépen tálalva, hogy étvágyat gerjesszünk a blogra látogatóknak.
S ha mindezt az ételt még mi magunk is készitjük el, az akkor valóban lehet gasztó is, meg kulináris is.
S ráadásul a sok csicsás dolgok a blogon ? hát nem is tudom ….
Valahogy mutatósnak és nem egy szétcsúszott blognak kellene lennie. Legalábbi nekem ez a véleményem. Köszönöm, hogy elmondhattam.

Lea McKinnell:
2011. július 29. péntek / 11:02

Gratulálok, nagyon jó blog!Öt pont!

sysy:
2011. augusztus 20. szombat / 05:35

Nekem tetszik . Találtam itt egypár jó kis receptet , amit ki is próbálok . Közvetlen , személyes hangvételű , olvasmányos , tükrözi az írója személyiségét .Egy aprócska észrevétel csupán , a videók nehézkessé teszik az oldalon a navigálást . Számomra legalábbis .
További jó blogolást ! sysy

A webhely használatával engedélyezi a cookie-k használatát az elemzésekhez, a testreszabott tartalmakhoz és a hirdetésekhez.